EPIDíDIM



















Epidídim ( EcuRed )

INTRODUCCIÓL'epidídim és el tub conductiu que connecta els testicles amb els vasos deferents pels quals circula el semen amb els espermatozoides. Mesura uns cinc centímetres. S'hi acumulen els espermatozoides, on maduren fins que surten de l'òrgan masculí per ser expulsats al costat del semen.


ANATOMÍA:El epidídim es divideix en tres regions: cap, cos i cua. Encara que en aparença només mesura cinc centímetres, estirat comptaria  en la seva totalitat amb prop de sis metres de longitud.
 Cap: Part que rep els espermatozoides dels testicles per emmagatzemar-los. És la part més gran i apreciable de l'epidídim.
Cos: És on es produeix la maduració dels espermatozoides, que triga entre 10 i 14 dies. El revestiment de les parets d'aquesta part segrega glucogen, un polímer que ajuda a la formació dels espermatozoides, així com moltes altres substàncies que ajuden a mantenir els espermatozoides vius.
CuaEls espermatozoides ja madurs s'emmagatzemen a la cua de l'epidídim, esperant a ser expulsats al costat del esperma o fagocitats.

FISIOLOGIALa seva funció és rebre els espermatozoides des dels túbuls seminífers del testicle i mantenir-hi fins a la seva maduració

PATOLOGIA:La epididimitis és la inflamació de l'epidídim, un cilindre en espiral a la part posterior del testicle que guarda i transporta els espermatozoides.
  SINTOMES: Escrot inflat, avermellit o calent, mal de testicle i sensibilitat, generalment d'un costat, que sol aparèixer en forma gradual, Dolor en orinar o necessitat urgent o freqüent d'orinar, secreció del penis, sang al semen...


Epedidimitis ( Allina Health )

WEBGRAFIA: 


Imatge epidídim: https://goo.gl/images/tZpe5S



Imatge epedidimitis: https://goo.gl/images/iVxY7K



ALEXANDRA GUTIÉRREZ KOULBIK

*** Escolapies Figueres 
























Previous
Next Post »