CERVELL

JOEL CAHIS
                                               EL CERVELL





parts cervell



- El cervell  és un òrgan, i el centre que supervisa el sistema nerviós central de tots els invertebrats  i vertebrats.  El cervell es troba al interior del cap i està protegit per al crani.


-Anatomia



El cervell posterior
és l'estructura més antiga i menys evolucionada, present en tots els vertebrats . És l'encarregat de regular les funcions bàsiques per a la supervivència i el control del moviment. 
Tàlem: És com una estació de retransmissió del cervell: transmet la majoria dels senyals sensorials percebuts (auditius, visuals i tàctils).
Hipotàlem: És una glàndula situada a la zona central de la base del cervell que té un paper molt important en la regulació de les emocions .

 -Dintre totes les parts que té el cervell també si poden influir els plecs, la capa de teixit gris etc...
el hemisferi central: esquerra produir i compendre llenguatge
hemisferi dret: percepciona sons com la música etc...
lòbul occipital: reben i analitzen les informacions visuals
  lòbul temporal: sensacions visuals auditives
 lòbul frontal: moviments voluntari musclus i també el llenguatge
 lòbul parietal: se associen amb el tacte i equilibri

Les quatre divisions cervell
Fisiologia
el cervell és l’ encarregat de coordinar i controlar totes les tasques tan voluntàries com involuntàries. Tota aquesta informació es mou per les neurones. El cervell produeix senyals elèctrics que són generats per neurotransmissors. Aquestes neurones estan unides per sinapsis. El cervell és el encarregat de rebre les informacions de tit el cos com per exemple la vista és a dir analitza la informació i acte següent formula una resposta ràpida





areas funcionals escorça cerebral


Patologia

El cervell és molt delicat i com el cor si falla pots arribar a morir o pots tenir un problema  com els oblits de memòria etc... les enfermatats bàsiques són el Alzheimer el Parkinson el síndrome de down aquestes enfermatats estan relacionades amb problemes del cervell.

















Previous
Next Post »